Gdje god da nas put odvede


Bilo da se radi o cesti, željezničkim kontejnerima, avionu ili brodskom skladištu, rado ćemo dostaviti vašu robu sigurno i na vrijeme do kraja svijeta i natrag. Vaša roba će putovati u najboljem društvu: našom dokazanom efikasnošću, fleksibilnosti i pouzdanosti.

Širom zemlje
Mi držimo kontrole čvrsto u našem stisku, kao i putovanje po zemlji. Prilikom prevoza cestom, možemo poslati vašu robu kao zajedničku isporuku, u parcijalnom ili punom kapacitetu, na sve glavne države EU, često čak i prema istoku. Mi održavamo široku mrežu pouzdanih transportnih partnera i svake sedmice obavljamo redovne usluge do glavnih evropskih gradova. Da bi pomogli okolini, 60% Vaših pošiljki se šalje putem željeznice s niskim emisijama. Pošto imamo i odličnu nacionalnu mrežu, možemo da distribuiramo Vašu robu u sve krajeve Švajcarske. I zato što naša djelatnost mnogo znači za nas, mi smo član Švicarskog udruženja za međunarodne špediterske i logističke kompanije, SPEDLOGSWISS.
Kako možemo da vam pomognemo na putu cestom i željeznicom


Recimo da imate popularan butik u popularnom kraju grada u Lausanne-Flonu. Noviteti iz Pariza već moraju biti na pruzi u subotu - vrijeme je zrelo za ljetnju kupovinu. Ovo nije problem za našu svakodnevnu liniju do Pariza za prêt-à-porter proizvode. Pokupili smo Vaše izabrane proizvode od različitih pariških proizvođača i doveli ih direktno u vaš butik u roku od 24 sata nakon što je narudžba postavljena - naravno da smo svjesni kako postupati s finim tkaninama i skupim priborom, bez obzira na to da li su unaprijed montirani, ovješeni ili pakirani. Prelazimo preko carine rano u pet sati ujutro, tako da je dostava gotova prije nego što otvorite dućan. Zahvaljujući našem pariškom putovanju, možete živjeti po principu: naručiti danas, prodati sutra.

Kvalitet je u zraku
Za putovanja koja prelaze druge linije geografske širine, podižemo Vašu robu na otvoreno nebo. Možemo isporučiti Vaše proizvode širom svijeta sa našim globalnim uslugama konsolidacije zračnog tereta ili u pojedinačnim pošiljkama. Mi svakodnevno koristimo aerodrome Ženeve, Ciriha i Bazel-Mulhausa. A kao član IATA-e (International Air Transport Association) i ALU (Asian Logistics Umbrella) garantujemo efikasno i sigurno putovanje - naprijed i nazad.
Naš asortiman usluga uključuje i Off-Airport rešenja, jer za vas može biti povoljnije da skladištite svoju robu u neposrednoj blizini, ali izvan perimetra aerodroma.

Kako se šećemo nebom za Vaše narudžbe


Jedna od vaših mašina za obradu tekstila je neispravna - u Hanoju baš od svih mjesta. Vaš klijent hitno treba zamjenski dio iz Švicarske. Jasan slučaj za našu ekspresnu uslugu. Vi nam dostavljate osnovne podatke za Vaš rezervni dio telefonom: model, broj artikla, težinu, karakteristike, itd. Odmah preuzimamo iz Vaše fabrike i pošaljemo ga kurirom do najbližeg aerodroma. U međuvremenu, rezervišemo najbrži let za Hanoi i završimo sve potrebne izvozne carinske formalnosti. Naš partner u Vijetnamu je istovremeno informisan. Oni vode računa o uvoznom carinjenju i isporuci u fabriku iz Hanoja. Vaš klijent može lako da diše - a može i Vi - jer kada je svaki sat ključan za vas, naša ekspresna usluga broji svaki minut koji prođe.

Na istoj valnoj dužini
Mi redovno skačemo u hladnu vodu na Vašu zapovijed, pošto isporučujemo FCL (pune kontejnere), LCL (djelimično pune kontejnere) i konvencionalni morski prevoz. U Evropi obilazimo sve ključne luke i pružamo uslugu od vrata do vrata ako vaša destinacija nije na moru. Sa našim nizom kontejnera za teška opterećenja do 38 tona, jednostavno izvršavamo prelaz od mora do željezničkih kontejnera, i spajamo cestovni, željeznički i pomorski teret na našem vlastitom terminalu. I kao član WFO-a (World Freight Organization) zadržaćemo Vaše globalne teretne pošiljke.

Kako dižemo valove za Vas


Recimo da ste švicarska nevladina organizacija i da želite da opremite školu u Mozambiku namještajem i školskim priborom. Potrebne artikle su donirale različite kompanije. Ovu vrstu projekta preuzima naša prekomorska divizija. Prvo, osiguravamo da Vaši pokrovitelji isporučuju robu nama u Švicarskoj na koordiniran način, zajedno sa svim potrebnim ovlaštenjima. Predmeti se skladište u našem sigurnom skladištu do trenutka utovara. Sada organizujemo teretne kontejnere i sastavljamo izvozne papire. Mi organizujemo da Veritas / SGS izvrši ISO inspekciju robe, dok mi punimo kontejnere. Naš agent u Mozambiku organizuje uvozno carinjenje u luci u Maputu i bezbedno prevozi teret u školu. To je lako kao 1-2-3 za naše specijaliste za pomorski transport.

Specijalizovani smo za specifične zahtjeve
Dobro može uvek biti bolje. To je razlog zašto činimo dodatni napor za Vaše posebne, specifične zahtjeve. To uključuje ekspresni transport i kurirske usluge ili transport bilo koje prekomjerne dužine, teških tereta i robe koja zahtjeva kontrolisanje temperature. Čak i noću, tu smo za vas na putu širom Evrope. I to nije sve, mi takođe osiguravamo da osjetljivi proizvodi ili mjerna oprema stignu sigurno i spremno na vrijeme - i naravno da se pobrinemo da niko ne može mijenjati vašu isporuku tokom cijelog procesa.
Kako se brinemo o Vašim specifičnim zahtjevima


U Toskani proizvodite odlično vino i voljeli biste se predstaviti na prestižnom "Foire de Martigny". U ovom scenariju, možemo Vam pružiti ruku u logistici sajma. Pokupimo Vaše vino iz Vašeg vinograda i dostavljamo u Martigny; u subotu tačno u 13 sati, Vaš sommelier želi da bude tamo da bi lično primio proizvode na štandu. Mi se brinemo da roba prođe italijanske carine bez problema i da oni mogu ostati u Švicarskoj na privremenoj osnovi. Tokom događaja skladištimo prazne prostorije u našem privremenom skladištu - a zatim se vraćamo u Martigny nakon događaja. Pripremamo zalihe i prazne kontejnere za povratak kući. Sada objavljujemo Vašu prodaju, odbijamo bilo koji PDV i prikupljamo ono što se mora vratiti. Sledećeg jutra, sve je sigurno vraćeno nazad u Toskanu.